På fotojobb i havgapet

July 05, 2022  •  1 Comment

Noen ganger får man bare de aller herligste fotooppdragene. Denne helgen skulle jeg få æren av å få fotografere MS Turøy sitt fergetilbud fra Stavern til Svenner fyr.

Jeg hadde med meg min vakre kjæreste, Onur Safak Johansen, som også var modell for anledningen. Vi skulle egentlig ta turen ut på lørdagen, men da måtte fergetilbudet innstilles grunnet sterk vind på opptil 20 m/s og bølgehøyde på godt over 3 meter. Dermed måtte vi vente til søndagen. Det var fortsatt en del vind og mye sjø på overfarten, noe som syntes godt på bildene, men det var en herlig og frisk tur over til Svenner fyr. 

Da vi kom fram til Svenner ,ble vi overrasket over at det ble helt vindstille med et krystallklart og smaragdgrønt vann. Det var som om å komme til et paradis.

Håper du nyter bildene og selv benytter deg av dette fantastiske tilbudet. Se www.flybaten.no for rutetider.

Hvis du har lyst til å ta turen anbefaler jeg deg følgende: 

  • Ta på godt skotøy.
  • Ta med piknikkurv med god mat og godt drikke. 
  • Ta med badetøy og solkrem.
  • Ta gjerne med telt og sovepose. Det er gratis å campe på Svenner. 

Litt fakta om Svenner fyr: "I 1794 ble det stasjonert fast los på Svenner. Det første fyret ble satt i drift 22. oktober 1874. Svenner fyrstasjon ble fredet i 1997 og er i dag et kulturminne av nasjonal verdi". 


Comments

Berit Leikhammer(non-registered)
Kjære Jørgen, jeg brygger meg alltif en kaffe når jeg skal se på bildene på sida di - så mye fint å gi seg tid til å ta inn og oppleve. Slik som nå Du er ikke bare en svært dyktig fotograf, men jeg har også hatt glede av å samarbeide med deg som produsent til Filmen for Bingen Lenseminneforening "Kara på karet - fra treet i skogen til lensekar ved Bingen". Ha gode sommerdager, både sammen med Onur og kameraet. Og kanskje en dag eller to i tipien?... Beste hilsen Berit
No comments posted.
Loading...